EXCLUSIEVE SAMENWERKING TUSSEN VODDE EN GROENENDIJK

‘Dat draagt lekker bij’ is de slogan van Vodde. Vodde is een bedrijf dat van “vodden” gloednieuwe sokken weet te maken. Hiervoor gebruiken zij ingezamelde bedrijfskleding en snijafval van textiel. De grondstoffen komen onder andere van oude politiepolo’s en van gebruikte kleding van andere overheidsorganisaties. Wij worden erg blij van deze circulaire sokken en zijn dan ook een exclusieve samenwerking aangegaan met Vodde voor overheidsorganisaties. Meer weten? Lees snel verder!

Groenendijk levert bedrijfskleding aan diverse overheidsorganisaties zoals Defensie, Douane – Belastingdienst en de Brandweer. Het gezamenlijke doel van Vodde en Groenendijk is het bedienen van overheidsorganisaties en stimuleren richting een circulaire economie. Gebruikte bedrijfskleding nemen we retour zodat dit gerecycled kan worden in nieuwe circulaire artikelen. Te beginnen met circulaire sokken.

“Door deze unieke samenwerking tussen Rijksoverheid, Groenendijk en Vodde ontstaat hier een krachtige combinatie waar circulariteit en hergebruik van textiel met uiteindelijk goede producten voor verantwoordelijke gebruikers centraal staan. De circulaire textieleconomie is geen ‘gaan we doen’, nee het is hier en nu, daar zijn we trots op!” Zo vertelt Patrick Welp van Vodde.

Textiel heeft een grote impact op het milieu. Als grote leverancier van bedrijfskleding zijn wij ons bewust van deze impact en werken we hard aan nieuwe innovaties om de impact van textiel te verminderen. Door afgedankt textiel te recyclen hoeft er minder textiel vernietigt te worden. Er hoeven hierdoor minder nieuwe grondstoffen en dus garen geproduceerd te worden. Samen met Vodde kunnen we op deze manier een grote bijdragen leveren richtingen een circulaire economie.

From Scratch is het duurzame label van Groenendijk Bedrijfskleding en draagt verantwoordelijkheid voor mens en milieu met duurzame, recyclebare en circulaire bedrijfskleding. Zo zorgen we ervoor dat kleding in gecertificeerde fabrieken wordt gemaakt, waarborgen we eerlijke productie en gebruiken we steeds meer duurzame materialen. Het duurzame label From Scratch bestaat al langer maar we werken nu ook hard aan 100% circulaire producten onder het label From Scratch Close. Hier sluiten deze sokken en de samenwerking met Vodde naadloos bij aan!


Alleen gaan wij de wereld niet veranderen.
Met elkaar komen we een heel eind!

Voor het hele nieuws artikel kunt hier klikken.