onze missie

help jij een sokje mee?

De textielbranche transparanter en duurzamer maken, dát is onze missie. Want zeg eens eerlijk. We dragen allemaal dagelijks kleding, maar weet jij van welk materiaal jouw broek of trui is gemaakt? En hoe en door wie? En wat daar allemaal voor nodig is geweest? Vaak weten we er maar bar weinig vanaf.

Vandaag de dag consumeren we volop, maar gelukkig worden we steeds bewuster. Zo wordt het hergebruiken van producten met de dag populairder. Iedereen kent Marktplaats wel, en waarschijnlijk heb je ook wel van Vinted gehoord?

Bij Vodde zijn we fan van circulaire processen. Door bestaande materialen en producten zo lang mogelijk te delen, hergebruiken, herstellen of te recyclen verlengen we de levenscyclus van producten. Want oud worden, dat willen we toch allemaal?

Met onze unieke Vodde garen, gemaakt van 100% gerecycled afgedankt textiel, willen wij een sokje bijdragen aan een circulaire economie. Want alleen al in Nederland gooien we jaarlijks zo’n 554 kiloton (!) aan textiel weg. Dat moet niet alleen anders, met onze unieke Vodde garen bewijzen we dat dat ook anders kán.

Wist je dat de Nederlandse overheid ambitieuze doelstellingen heeft? In 2030 moet Nederland voor 50% circulair zijn en in 2050 zelfs volledig! Zo verlichten we met z’n allen de druk op het milieu. En ja, met z’n allen. Want duurzame sokken zullen de wereld niet veranderen; het zijn de mensen die ze dragen die dat doen… Jij dus!

Vodde - dat draagt lekker bij. Help je mee?

Vodde om jouw voeten

Ontdek zelf hoe lekker oude vodden zitten en draag een sokje bij.

Bekijk alle sokken

Vodde voor merken & bedrijven

Sokken inkopen met eigen ontwerp of Vodde garen inkopen voor eigen productie?

Ontdek de mogelijkheden