Vodde garen inkopen

Zelf circulair produceren in jouw eigen keten

Meebewegen met de veranderende textielbranche en voldoen aan de regelgeving van nu én de toekomst? Vodde garen biedt de oplossing! Voeg Vodde garen, gemaakt van 100% gerecycled textiel, toe aan jouw eigen productieketen. Zo creëer jij heel eenvoudig jouw eigen circulaire collectie, zonder dure ontwikkelingstrajecten.

Zet nú de stap naar circulair produceren

We kunnen er niet omheen: de textielbranche verandert. Zo is in Nederland per 1 juli 2023 de UPV-verplichting actief en zijn er ambitieuze doelstellingen voor de toekomst*. En dat is maar goed ook. Alleen al in Nederland gooien we jaarlijks zo’n 554 kiloton (!) aan textiel weg. Textiel dat een tweede leven kan krijgen.

Vodde gaat deze circulaire uitdaging maar al te graag aan. Met ruime ervaring in het spinnen van garen dat gemaakt is van gerecycled textiel, helpen we andere merken en bedrijven om gerecycled materiaal in hun eindproduct te verwerken en eigen textielafval op te ruimen.

zo gaan we kort gezegd te werk

Het is eigenlijk heel simpel. Wij leveren jou onze unieke Vodde garen, gemaakt van 100% gerecycled textiel. Ook kun je eigen textielafval bij ons inleveren, waarvan wij de nieuwe garen spinnen. Samen met onze vakkundige partner in Zuid-Europa brengen we oude vodden terug naar de katoenvezel en spinnen we van deze pulp nieuwe garen. In ons knitting center in Tilburg, gelegen naast het TextielMuseum, testen wij de garen zorgvuldig op kwaliteit. Heeft het garen alle testen doorstaan? Dan leveren wij jou het circulaire Vodde garen en kun jij zelf - in jouw eigen keten - aan de slag.

Lees hier meer over ons 100% gerecycled garen.

wil jij:

● Collecties produceren van gerecycled materiaal, zonder jouw productieketen overhoop te gooien en in te leveren op kwaliteit?

● De LCA-score van jouw merk vergroten?

● Een bijdrage leveren aan het opruimen van het textielafval?

● Voldoen aan alle circulaire regelgeving van nu én de toekomst?


Daarom vodde:

✓ Vodde levert jou garen (of vilt) van 100% gerecycled textiel. Zo voldoe jij aan de circulaire eisen van nu én de toekomst!

✓ Inleveren van eigen textielafval mogelijk.

✓ Snelle levering dankzij korte lijnen, ook bij grote aantallen.

✓ Ouderwets vakmanschap en daardoor verzekerd van kwaliteit.


Kom in contact

Zet nú de stap naar circulair produceren! We bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Meer weten?

100% gerecycled garen

Van oude vodden naar nieuwe sokken.

Zo gaan we te werk

Sokken voor merken & bedrijven

Sokken van Vodde garen voor jouw collectie of personeel?

Lees meer
* Om de druk op het milieu te verlichten, stelt de overheid dat nieuw textiel in Nederland in 2030 voor 30% uit gerecycled materiaal moet bestaan en in 2050 moeten textielproducten zelfs 100% circulair zijn. (Bron: CBS)